Preprosto domače razpršilo proti zzzzzzzz – komarjem

Uživanje v lepih poletnih dneh oziroma večerih lahko hitro skalijo nadležni komarji. Ljudje za zaščito proti nadležnim brenčačem po navadi kupujemo raznorazne kemikalije a hkrati pozabljamo, da so te lahko škodljive tudi nam samim. Poleg tega lahko tovrstna sredstva škodujejo tudi našim najmlajšim, ki imajo še bolj občutljivo kožo kot odrasle osebe. Zakaj se torej proti komarjem ne bi raje zaščitili na naraven način? S tem se boste izognili kemikalijam poleg tega pa so domači pripravki veliko bolj poceni. V nadaljevanju vam tako ponujamo recept s katerim boste pripravili domače razpršilo proti komarjem in se nadležnih z(zzzzzzz)vokov znebili že danes.

domače sredstvo proti komarjem

Potrebujete:

  • 1 l jabolčnega kisa,
  • 10 žlic posušenih zelišč po vaši izbiri (rožmarin, sivka, žajbelj, meta,…).

Priprava:

Kombinacijo zelišč stresite v večjo stekleno posodo, jo zalijemo z jabolčnim kisom ter čeznjo poveznemo pokrov. V takšnem stanju jo pustimo 2 do 3 tedne, pri čemer jo sem ter tja nekoliko pretresemo. Po končanem mirovanju tekočino precedimo, jo vlijemo v steklenico ter postavimo v hladilnik.

Uporaba:

Tekočino vlijemo v pršilko ter jo po potrebi poškropimo po najbolj izpostavljenih delih tele

Kliknite na ← → za premikanje

DELI
Ekolina Bodi Eko
Bodi eko je največja slovenska eko skupnost. Izdajamo tudi prvo slovensko eko revijo Bodi eko, na katero se lahko tudi naročite tukaj: Naročite se na revijo Bodi eko