Aromatični poletni čaj iz vrtničnih listov

Vrtnica – kraljica rož. Njeno lepoto so opevali in občudovali že v antičnih časih, dišeč sloves pa se je ohranil vse do danes. A poleg izjemnih vizualnih učinkov ima vrtnica tudi številne zdravilne lastnosti. Vsebuje namreč vitamine A, C, B3, E in F poleg tega pa njeni listi kar prekipevajo od eteričnih olj. Vonj vrtnic izboljšuje razpoloženje, zdravilne snovi v cvetnih listih pa krepijo srce in živčevje. Smo že omenili kako osvežilna je lahko v obliki pijače? Ponujamo vam recept s katerim boste odišavili in osvežili vaš seznam poletnih napitkov.

 Čaj iz vrtnic

Potrebujete:

  • 2 žlici posušenih in zdrobljenih vrtničnih cvetnih listov,
  • 3 dl vode.

 

Priprava:

Vrelo vodo zlijemo čez vrtnične liste ter tekočino pustimo počivati od 5 do 10 minut. Nato čaj precedimo in mu po želji dodamo žličko medu. Če želite bolj intenziven okus so lahko cvetni listi zgolj na rahlo posušeni, čaj pa lahko po želji tudi ohladite in ga postrežete z ledenimi kockami. Prijetno osvežitev!

Kliknite na ← → za premikanje

DELI
Ekolina Bodi Eko
Bodi eko je največja slovenska eko skupnost. Izdajamo tudi prvo slovensko eko revijo Bodi eko, na katero se lahko tudi naročite tukaj: Naročite se na revijo Bodi eko