Do gladkih nog s starodavnim arabskim sladkornim voskom

Sladkorni vosek je star in preizkušeno učinkovit naraven pripravek, ki zagotavlja gladko kožo brez neželenih dlačic. Mnogi današnji kozmetični posegi s katerimi si ženske zagotavljajo gladke noge, ipd. naredijo več škode kot pa koristi saj lahko pripravki, ki jih uporabljajo vsebujejo škodljive kemikalije. Zakaj torej nebi posegli po naravnih sestavinah in receptu, ki mu ostajajo ženske arabskega sveta zveste že več stoletij. V nadaljevanju smo vam pripravili recept s katerim do gladkih nog pridete lahko kar sami v domači kuhinji.

Sladkorni vosek in odstranjevanje dlak

Potrebujete:

  • 1 skodelico belega/rjavega sladkorja,
  • 2 žlici vode,
  • 1,5 žlice limoninega soka,
  • 1 čajno žličko soli (po želji).

 

Priprava in uporaba:

Sestavine stresite v posodo ter jih na srednjem ognju mešajte toliko časa, da se sladkor raztopi. V približno 8 minutah bi se zmes morala precej zgostiti in pridobiti temnejšo barvo. Ko mešanica postane temno rjava posodo odstavite in pustite, da se nekoliko ohladi. Snov nato v tanjšem sloju nanesite na mesto kjer želite odstraniti dlačice ter pustite, da se nekoliko strdi. Nato jo povlecite v nasprotni smeri rasti dlačic in te odstranite. Ker je vosek primeren za ponovno uporabo lahko ostanke shranite v hladilniku ter jih pri vnovičnem voskanju ponovno segrejete v mikrovalovki. Prijetno voskanje!

Odstranjevanje z doma pripravljenim voskom smo tudi preizkusili. Članek si preberite tukaj.

Kliknite na ← → za premikanje

DELI
Ekolina Bodi Eko
Bodi eko je največja slovenska eko skupnost. Izdajamo tudi prvo slovensko eko revijo Bodi eko, na katero se lahko tudi naročite tukaj: Naročite se na revijo Bodi eko